Eksploderende chokolade gateau

Jeg så et program med Heston Blumenthal, hvor han lavede en fabelagtig chokolade-bombe. Jeg ville også lave den.
Her kommer resultat og min opskrift.


Opskrift til 1 kage(ø15 cm)

Opskriften består af tre dele:
Custard
Bund
Ganache

Pisk æggeblomme og sukker. Varm mælken op til kogepunkt og tag fra. Pisk mælken i ægge/sukkerblandingen. Hæld hele blandingen i den varme gryde og varm op i ca. 6 minutter indtil det bliver en tyknet creme.
Sæt til side.Skær lady fingers'ne i bidder og rist i ovnen ved 180 grader til de er gyldne og sprøde. Blend dem til fint pulver og tilsæt det smeltede smør. Massen skal kunne hænge sammen, så tilsæt mere fedtstof, hvis den er for krummet. 
Vend til sidst pufsukkeret i.
Smør formen med lidt fedtstof og kom bundmassen i og glat ud med en ske. Sæt til side.

Pres saften fra frugterne igennem en si og tilsæt til fløden. Varm henholdsvis fløde/passionsblandingen op i en gryde og smelt chokoladen over vandbad i en anden. Tilsæt din custard til fløden og rør rundt. Hæld den varme fløde/passion/custard blanding i den varme chokolade af tre omgange og rør til den er en ensartet og glat masse. Lad køle til stuetemperatur.

 Mal bunden med en smule ganache og frys kagen i et par minutter inden resten af ganachen hældes på. Dette gøres for at indgå, at ganachen gennemvæder bunden.
Sæt hele kagen på frys indtil den har sat sig (to timer) og tag den ud 30 minutter før den skal anvendes. 
Pynt med Valrhona kakao og frysetørret passionsfrugt samt lidt skal på toppen.
Pufsukkeret giver den mest AWESOME effekt når man spiser kagen - glæd jer! Og som Heston siger: Lad være med at fortælle gæsterne om puf sukkeret før de selv opdager det. Jeg har ladet mig inspirere af Heston's original opskrift, som findes her