Pampas stykker á la Mette..

Så er der ny og forbedret opskrift på mine skønne Pampas stykker! 
Jeg var jo i sin tid blevet afhængig af Salling's Pampas Boller, og tænkte: "Dem må man kunne lave selv". Jeg læste på skiltet, hvad der var i, og begyndte ellers at kombinere ingredienserne. Har lavet om på opskriften en million gange, men nu er den der sørme.


Forberedelse:
Rugsur

Dag 1
1 dl vand
Gær på størrelse med en ært
80 g groft rugmel

Dag 2
1 dl vand
80 g groft rugmel

Opbevares blot i en skål med film over, ved stuetemperatur. 

På dag 3 er surdejen klar til at blive brugt!



Opskrift til ca. 12-16 stk 
(Alt efter størrelses ønske)

6,5 dl lunken vand
10 g gær
1 spsk salt m. top
100 g rugsurdej
1 spsk olie
2 spsk maltsirup
1 spsk mørk maltmel
100 g græskarkerner
400 g fuldkornsdurummel
350 g hvedemel 
50 g rugmel

En sådan cirka firkant.




Jeg synes de smager skønherligt og her i hytten bliver de bagt mindst én gang om ugen :) (Når der ikke lige bliver bagt Ølands-brød ;))

Enjoy!



Etiketter: , ,