Ølandsbrød - mmm...

Hej derude!
Jeg havde en dejlig aften med tøserne i går med vin og Bezzer Wizzer - sådan!
I dag står den på bagning. Jeg forberedte dejen til dette LÆKRE Ølands hvedebrød i går, og lod det hæve på køl natten over, så det var klar til at blive bagt i gryde i dag.
Oh my sweet Lord - det smager fantastisk! 


Lidt om Ølands hvedemel

Ølandshvede er fra Øland i Sverige. Brød af ølandshvede har en udtalt sødme og dybde i smagen. Det høje indhold af protein og gluten giver mulighed for deje med stor elasticitet og brød, der holder saftighed længe. Ølandshvede er en af de få oprindelige hvedetyper, der har fulgt klima og mennekser i Norden tilbage fra tidernes morgen. Ølandshveden lå mange år gemt i Nordens genbank. Per fik en lille håndfuld, som nu er blevet til marker, både på Mørdrupgård og hos de bønner, han arbejder tæt sammen med for at dyrke unikke kornprodukter.

(Taget fra bag på melposen)
Købes i Superbrugsen for ca. 45 kr for ca. 2 kg.






Her kommer min egen opskrift:

10 g gær
5 dl vand
½ dl yoghurt naturel 
2 tsk salt
400 g Ølands hvedemel
250 g alm hvedemel

Vente vente

Server med smør - det smager fantastisk!


Etiketter: , ,