Hej derude!
Sorry for stilheden de sidste par dage. Den er slut nu!
Jeg har haft travlt med personalefest (wuhuu), familiebesøg og arbejde. MEN ind i mellem al travlheden har jeg fået et nyt bekendtskab.
Verdens Bedste Brød!
Jeg laver jo tit kager og bager boller, men hele brød har jeg ikke haft meget held med at få sådan rigtig lækre. Det har jeg nu!
Jeg faldt over opskriften her, hvor der også er videoguide. Kvalimad har rigtig gode guides til, hvordan man gør det helt rigtigt når man laver mad.
Tricket her, som giver en lækre gyldne og sprøde skorpe er, at det bliver bagt i en gryde!
Det er såre simpelt.
Opskrift på ét brød.
Gær på størrelse med en ært
5 dl vand
625g mel
2 tsk salt
- Rør dejen sammen med en grydeske til alt melet er rørt ud.
- Stil på køl i 12 timer (Evt. over natten)
- Tag dejen ud af køleskabet og hæl lidt mel på bordet.
- Kuvert-fold dejen hurtigt. Sådan et hjørne ad gangen ind mod midten.
- Lad hæve yderligere i et fad i 2 timer, enten på køl eller ved stuetemperatur.
- Varm ovnen op til 250 grader varmluft og stil den gryde du skal bruge med låg ind og varm op.
- Når dejen har hævet kommes den FORSIGTIGT ned i den brændvarme gryde, hvor du har kommet lidt mel i bunden. Pas på ikke at slå luften ud af den.
- Læg låget på og bag i 30 minutter. Tag herefter låget af og bag færdig ved 230 grader ugen låg, for at give en gylden skorpe.
- Tag brødet ud efter de 45 minutter i alt og lad køle i 20 minutter på en rist inden servering.
Duften er fantastisk og lyden af det friskbagte brød er skøn. Den knitrer så fint..
Det smager fantastisk og det er så simpelt :)
Kig på linket her og se videoen - den er super.
Skal I prøve det?
Etiketter: Mad, Opskrifter