Smag af sommer

Hjemmelavet koldskål m. hjemmebagte kammerjunkere


Hej sommerglade mennesker!

I dag havde jeg en af de der "ved-ikke-helt-hvad-jeg-skal-lave" dage, hvilket resulterede i noget kokkeri i køkkenet. Sådan går det ofte - det er jo rart at have tid til at afprøve opskrifter :)


Dagens projekt hed derfor hjemmelavet koldskål med hjemmebagte kammerjunkere. Resultatet blev himmelsk - det er sådan en frisk spise på sådan en varm dag. 

Det overraskede mig hvor let det var at lave, og derfor skal I selvfølgelig også have opskriften.Koldskål (Ca. 1,2 liter)

3 bægre pasteuriseret æggeblommer (6 stk)
6 spsk sukker
1 stang vanilje
1 liter kærnemælk
Saften fra ½ citron. (Smag og behag - smag til til sidst i processen) 

Pisk æggeblommerne og sukkeret sammen med vaniljen til det er en jævn masse. Hæld langsomt kærnemælken i under piskning. Smag til med citronsaften indtil den ønskede smag er opnået. 

Server kold med kammerjunkere eller jordbær. 


Kammerjunkere (Ca. 60 stk)

140 g hvedemel
1 1/4 tsk bagepulver
1 spsk vaniljesukker
45 g sukker
45 g koldt smør
1 æg
2 spsk mælk

Rør melet og bagepulveret sammen. Kom vaniljen og sukkeret sammen ned i skålen og rør det sammen med mel og bagepulver. Smøret tilsættes i små klumper sammen med ægget. Nu skal det æltes sammen til en dej - gør dette med hænderne. Til slut tilsættes mælken ved behov, såfremt dejen er tør. 

Kom lidt mel på bordet og tryk dejen ud med hænderne til den er ca. ½-1 cm tyk. Tryk de små kammerjunkere ud med en rund form (jeg brugte et snapseglas af plastik) og læg dem på bagepladen.

Bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 7 minutter.
Hold øje med dem i slutningen af bagetiden idet de hurtigt bliver mørke. 

Tag dem ud af ovnen og flæk dem på midten. Nu skal de bare ligge og afkøle - så er de klar til servering :)Rigtig god sommerdag til jer :)


Etiketter: ,