Små tærter - stor smag!

Hej folkens,

Så kom aftenen endelig, hvor jeg fik bagt mine mini-rabarbertærter. Her kommer en opskrift og "how to" guide med billeder. God fornøjelse! Ingredienser:

Dej: 
150 g magarine
2 æggeblommer
125 g sukker
250 g mel
1 tsk bagepulver

Fyld:
2 æggehvider
100 g makroner

Kompot:
400 g rabarber
50 g sukker
Lidt vand

Formene er købt på Amazon- find dem her.

Så går vi igang :)

Saml dejen ved at komme alle ingredienserne i og så ælt til. Den er meget tør i starten, men bare rolig - den kommer til at samle sig.
Herefter skal den lægges på køl i mindst en halv time - det vigtigste er, at dejen bliver nedkølet. Pisk æggehviderne stive og vend de knuste makroner i massen. Vend dem forsigtigt i, således at massen bliver ved med at være luftig.Kompotten kræver lidt opmærksomhed :) Første gang jeg lavede en rabarbertærte gik det helt galt, men heldigvis lærer man jo af det ;)


Skær rabarberne i små stykker (1,5 cm) og kom dem i en gryde. 


Hæld sukkeret over og evt. en smule vand. De afgiver lidt væske selv, så store mængder vand er slet ikke nødvendigt. 

Kog i kort tid ( !! ) indtil det er lidt cremet og rabarberne er bløde. Koger man dem for længe (som jeg gjorde, da jeg lavede det første gang) falder de fra hinanden og det bliver en slags "fiber grød" med smag af rabarber. Fyld formene med dej. Dejen hæver meget, så blot giv den et tyndt lag. Herefter fyldes æggehvidemassen i bunden og kompotten hældes ovenpå. Herefter lægges der fletværk i dej ovenpå for at færdiggøre dem.

Bag ved 200 grader midt i ovnen i ca. 25-30 minutter. (Hold øje med dem :) )


 Således skal de færdige tærter se ud :) De må gerne blive lidt brune.. 

Nu serverer du rabarbertærten lun med kold cremefraiche. Velbekomme :)


Etiketter: ,